Novosti

PICKBOX NOW POSTAO ČLANOM UDRUŽENJA EUROPEAN VOD COALITION

Suradnja s Netflixom i vodećim SVoD servisima

Pickbox NOW, hrvatski SVoD servis, postao je članom udruženja European VOD Coalition, zajedno s vodećim streaming servisima: Netflix, Discovery, Sky Media, CHILI, FilmDoo, Nordic Entertainment Group AB, Univerciné Belgium, TVN  i ContentScope.

Ulaskom u Koaliciju, Pickbox NOW predstavlja zemlje Adria regije u misiji regulacije europskog TV tržišta. Uz Hrvatsku, servis je prisutan i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Sloveniji i Crnoj Gori, za koje prevodi sav sadržaj na četiri jezika regije.

Koalicija za regulaciju europskog VOD tržišta

European VOD Coalition je udruženje vodećih video-on-demand (VOD) kompanija čija je zajednička misija informiranje javnosti, donositelja odluka i regulativnih tijela o važnosti i specifičnostima europskog VOD sektora. Pritom su prioriteti regulacija medijskog i audiovizualnog sektora te definiranje autorskih prava u filmskoj i televizijskoj produkciji te distribuciji.

Članice Koalicije dijele zajedničke ciljeve i principe uključujući:

  • Podršku Europskom audiovizualnom i streaming sektoru pri stvaranju europskog sadržaja i njegova promicanja publici na globalnoj razini
  • Poticanje inovacija tijekom stvaranja filmskog i TV sadržaja
  • Poticanje kreativnosti i inovacija u razvoju online zabave
  • Pružanje šireg sadržaja krajnjem potrošaču

Pri ulasku u European VOD Coalition, Sanja Božić-Ljubičić, vlasnica i direktorica tvrtke Pickbox, izjavila je:

„Ponosimo se što je Pickbox NOW u društvu vodećih europskih VOD usluga s kojima dijeli zajedničke ciljeve. Uz izgradnju europskog audiovizualnog i digitalnog liderstva te poticanje inovacija i kreativnosti, regulacija tržišta svakako je jedan od prioriteta. Industrija prolazi značajnu transformaciju i ponosimo se što pritom predstavljamo Adria regiju unutar Koalicije.“

Suradnja s najvećim telekomima u Adria regiji

Pickbox je prvi u Hrvatskoj popularizirao SVOD servise te 2014. upoznao publiku s medijskom transformacijom koju danas provode i predvode svjetski poznate kompanije.

Ulazak u koaliciju predstavlja još jedno značajno dostignuće ove on-demand usluge koja je kroz godine ostvarila partnerstvo s najvećim telekomima u regiji: United Group (SBB, Telemach Slovenija, Telemach Bosna i Hercegovina, Telemach Crna Gora, Total TV Srbija, Total TV BiH, Total TV Slovenija, Total TV Crna Gora) Hrvatski Telekom, mts (Telekom Srbija,  mtel Bosna i Hercegovina, mtel Crna Gora), Makedonski Telekom, Telekom Slovenije i T2.

Pickbox NOW moguće je pratiti putem računala, Android i iOS mobilnih uređaja, Android Smart televizora ili koristeći Chromecast.

O PICKBOX NOW USLUZI NA ZAHTJEV:

Pickbox NOW donosi najbolje iz holivudske i europske produkcije iz svijeta serija i filmova putem online usluge videa na zahtjev i putem ponude odabranih telekom-operatera u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori.